Advocaat ouderlijk gezag en omgangsregeling

Wanneer u als ouders allebei het gezag hebt, dan heet dat gezamenlijk gezag. Gezamenlijk gezag kan tijdens een huwelijk, geregistreerd partnerschap of na een echtscheiding. Ook wanneer u ongehuwd bent of samen met uw (nieuwe) partner kunt u gezamenlijk ouderlijk gezag aanvragen. Wanneer u ouderlijk gezag wilt aanvragen, dan kunt u kiezen voor:

  • Gezamenlijk ouderlijk gezag
  • Eenhoofdig ouderlijk gezag

Wanneer u ouderlijk gezag wilt aanvragen, dan kunt u hiervoor het beste een advocaat inschakelen. Ongeacht of dit over gezamenlijk of eenhoofdig ouderlijk gezag gaat. Een advocaat ouderlijk gezag kan u helpen bij het correct aanvragen van het ouderlijk gezag. Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap krijgen beide ouders samen gezag over het kind. Is dit niet het geval, dan krijgt de moeder automatisch eenhoofdig ouderlijk gezag. Wilt u daarom ouderlijk gezag aanvragen of wilt u het ouderlijk gezag van de vader weigeren? Schakel dan de advocaat voor ouderlijk gezag van Driehoek Advocaten in en wij staan u graag bij!

Advocaat omgangsregeling

Soms loopt het niet allemaal zoals we van te voren hadden gedacht. Zo kunt u met uw partner kinderen hebben gekregen, maar loopt de relatie toch stuk. Wanneer er dan sprake is over een echtscheiding, dan kunt u de omgang met uw kinderen na de scheiding vastleggen in een zorgregeling of omgangsregeling. Daarbij is een zorgregeling voor twee ouders met beide ouderlijk gezag. Een omgangsregeling is voor de ouder die geen ouderlijk gezag heeft over de kinderen.

Aangezien een scheiding vaak al op gespannen voet gebeurd, kan het zijn dat u er niet uitkomt met de omgangsregeling. Daarvoor kunt u een advocaat omgangsregeling inschakelen die u helpt bij het komen tot een overeenkomst. De advocaat omgangsregeling staat u bij wanneer u naar de rechter gaat voor het aanvragen van een omgangsregeling. De advocaat van Driehoek Advocaten staat u graag bij in deze moeilijke tijd. Wilt u een omgangsregeling aanvragen? Neem dan contact op met onze advocaat en maak een afspraak.

Brede specialisatie binnen diverse rechtsgebieden

Wanneer u een advocaat ouderlijk gezag nodig heeft of juist een advocaat voor een omgangsregeling zoekt. Driehoek Advocaten kan u hierbij helpen. Daarnaast kunnen wij u bijstaan met diverse andere thema’s binnen het familierecht. Verder zijn wij binnen Driehoek Advocaten ook gespecialiseerd in diverse andere rechtsgebieden. Daardoor kunnen wij u onder andere ook bijstaan binnen het arbeidsrecht, huurrecht en contractenrecht. Wanneer u benieuwd bent naar alle mogelijkheden, dan kunt u onze website bekijken of contact met ons opnemen. Onze advocaten staan graag te woord. Wilt u graag meer weten of een afspraak maken om een mogelijke zaak te bespreken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Onze advocaten staan voor u klaar!

Advocaten met dit specialisme

Jan Paalman

Jan Paalman

Advocaat | Almelo

Gera van Lent

Gera van Lent

Advocaat | Almelo