Actueel
blogitems en nieuws
Al onze advocaten schrijven geregeld over diverse onderwerpen die met het recht te maken hebben. Ook vind je hier algemene nieuwsberichten over juridische zaken en over ons zelf.
Wel eens van een codicil gehoord?
Na een overlijden is er wel eens onduidelijkheid bij nabestaanden over wat de overledene zou hebben gewild. Valt dat te voorkomen?
Kortgedingrechter legt procedeerverbod op bij de bestuursrechter
Als beroep bij de bestuursrechter misbruik van recht oplevert, kan een kort gedingrechter bevelen dat het beroep wordt ingetrokken.
Hoe lang duurt een gerechtelijke procedure?
De duur van een procedure is vooraf moeilijk te voorspellen en is afhankelijk van het soort zaak en procedure. Hoe werkt het?
Verhuurmakelaar aansprakelijk voor schade ten gevolge van hennepkwekerij huurder
Steeds vaker komt het voor dat een huurder van een bedrijfspand of woning een hennepkwekerij in het gehuurde aanbrengt en hierbij schade toebrengt aan het pand. Onder omstandigheden kan de verhuurder proberen de schade te verhalen op de verhuurmakelaar.
Gelijke kansen bij grondverkoop door gemeente
Een gemeente of andere overheidsinstantie die grond verkoopt, moet aan gegadigden gelijke kansen bieden om mee te dingen. Dat heeft de Hoge Raad onlangs beslist.
Ontslag op staande voet voor kleine overtreding
Soms kan een relatief kleine overtreding van een werknemer grote gevolgen hebben en uitmonden in een ontslag op staande voet.
Wijzigen tenaamstelling natuurvergunning
Mag de provincie de tenaamstelling van een natuurvergunning wijzigen tegen de wil van degene op wiens naam de natuurvergunning eerst stond?
Onderschat een concurrentiebeding niet
U krijgt een beslissing van de rechter en bent in het gelijk gesteld. Eindelijk gerechtigheid! De tegenpartij mag u gaan betalen. Dat is uiteraard een feestje waard, maar juich niet te vroeg. Wat als de tegenpartij geen geld heeft?
Zonneparken
Deze exploitanten bieden de grondeigenaar een contract aan waarin de grondeigenaar zich verplicht om zijn grond beschikbaar te houden voor de exploitatie van zonnepanelen. Bij de plaatsing van de zonnepanelen wordt de grondeigenaar vaak een aantrekkelijke jaarlijkse vergoeding in het vooruitzicht gesteld.
Gemeentelijke groenstroken
Met regelmaat wordt er in Nederland geprocedeerd over groenstroken van de gemeente of andere stukken gemeentegrond die door een bewoner in gebruik zijn genomen, bijvoorbeeld als onderdeel van zijn tuin. Gemeenten blijken nogal eens als verliezende partij uit deze procedures te komen.
Gelijk krijgen bij de rechter, maar dan…..
U krijgt een beslissing van de rechter en bent in het gelijk gesteld. Eindelijk gerechtigheid! De tegenpartij mag u gaan betalen. Dat is uiteraard een feestje waard, maar juich niet te vroeg. Wat als de tegenpartij geen geld heeft?
Nulurencontract
Heeft u een nulurencontract en wordt u gedurende 3 maanden regelmatig opgeroepen door uw werkgever, dan kunt u daarna als u niet meer opgeroepen wordt, meestal aanspraak maken op uitbetaling van een vast aantal uren.