Personen- en familierecht

Echtscheidingen, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van kinderen. Dergelijke procedures zijn ingrijpend voor de betrokkenen en ze kunnen ook juridisch zeer complex zijn. Een kundig en betrokken familierecht advocaat is dan nodig. Tijdens het proces zal de personen en familierecht advocaat van Driehoek Advocaten u bijstaan en het geschil proberen op te lossen. Doordat dit een emotionele en complexe situatie is, is het inschakelen van een kundig familierecht advocaat noodzakelijk. Dankzij onze specialisatie en ervaring kan de advocaat familierecht van Driehoek Advocaten passende hulp leveren. Heeft u ondersteuning nodig of wilt u meer informatie hebben? Neem contact op en maak een afspraak bij Driehoek Advocaten!

Personen- en familierecht advocaat: rechtsverhoudingen binnen families

Het personen- en familierecht heeft betrekking op de rechtsverhouding binnen een familie: bijvoorbeeld tussen echtgenoten en tussen ouders en kinderen. Het familierecht is een rechtsgebied met een brede inhoud. Diverse geschillen kunnen ontstaan binnen een familie, waar een advocaat familierecht aan te pas moet komen. Daarbij wordt het erfrecht als een apart rechtsgebied beschouwd en worden geschillen over de erfenis niet behandeld door een familierecht advocaat. Echter blijven er nog genoeg rechtsverhoudingen over die wel onder het familierecht vallen. Een advocaat familierecht kan u bij deze verschillende verhoudingen bijstaan. Kwesties waarvoor rechtsbijstand door een familierecht advocaat mogelijk is zijn bijvoorbeeld:

  • Echtscheiding
  • Omgangsregeling met de kinderen
  • Alimentatie
  • Boedelverdeling bij scheiding of overlijden
  • Huwelijkse voorwaarden
  • Ouderlijk gezag
  • Naamswijzigingen
  • Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van kinderen

 

Een personen en familierecht advocaat helpt in de moeilijke situaties

Familiaire en persoonlijke problemen hebben een grote invloed op een mens en brengen veel emoties met zich mee. In zo’n situatie is het moeilijk om te overzien wat er allemaal geregeld moet worden en wat de consequenties van bepaalde beslissingen zijn. Bovendien kunnen er grote financiële belangen spelen, bijvoorbeeld als één van de echtgenoten een bedrijf heeft dat deel uitmaakt van de boedel. Driehoek Advocaten heeft ervaring in dit soort zaken en helpt met advies en bijstand. In deze hectische en emotionele tijden kan de familierecht advocaat helpen om de juiste keuzes te maken en alles goed te regelen. Hierdoor staat u er niet alleen voor, maar kunt u altijd terugvallen op de advocaten van Driehoek Advocaten. Daarnaast kunnen wij u ook bijstaan in andere rechtsgebieden. Bijvoorbeeld bij burenrecht, contractenrecht of aansprakelijkheidsrecht. Voor al onze specialisaties kunt u onze website bekijken of contact met ons opnemen.

Advocaten met dit specialisme

Gera van Lent

Gera van Lent

Advocaat | Almelo