Huurrecht

Heeft u problemen met een huurder? Of wordt u als huurder geconfronteerd met een forse huurprijsverhoging? In beide situaties is het van belang u te laten bijstaan door een kundig huurrecht advocaat. Huurrecht kan verschillende geschillen omvatten. Deze geschillen kunnen in sommige situaties erg complex zijn. Daarom is het inschakelen van een bekwame huurrecht advocaat noodzakelijk. De advocaat zal u gedurende het hele proces bijstaan en voorzien van de juiste adviezen en informatie. Een advocaat huurrecht kan u helpen met de problemen als huurder of met uw huurder. De advocaten van Driehoek Advocaten staan voor u klaar! Neem eenvoudig contact op en maak een afspraak!

Wat is huurrecht? En wat doet een advocaat huurrecht?

Het huurrecht regelt de rechtsverhouding tussen een huurder en verhuurder. Het kan daarbij gaan om huur van een roerende zaak zoals een auto, maar juridische problemen hebben vaker betrekking op huur van onroerende zaken: gebouwen en grond. Gaat het om huur van gebouwen of grond in de uitoefening van een landbouwbedrijf, dan is niet het huurrecht van toepassing, maar het pachtrecht dat onderdeel is van het agrarisch recht. Binnen het huurrecht hebben zowel de huurder als verhuurder enkele rechten. De rechten van de huurder hebben betrekking op woongenot en huurbescherming. Daarnaast hebben de rechten van de verhuurder betrekking op het betalen van de huur, geen overlast van de huurder en dat de huurder de woning goed onderhoud (klein onderhoud). Wanneer er een geschil ontstaat, dan kan een huurrecht advocaat een uitkomst bieden. Heeft u een advocaat huurrecht nodig? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak!

Wat valt er onder het huurrecht?

De huur van woningen en bedrijfsruimten is gedetailleerd geregeld in de wet. Dat is een gevolg van de huurbescherming die de wet toekent aan de huurder. Huurrecht omvat verschillende geschillen waar een advocaat huurrecht u bij kan helpen. Bij het huurrecht kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Opstellen van een huurcontract
  • Een huurder die zijn huur niet betaalt
  • Een verhuurder die geen onderhoud uitvoert aan het pand
  • Onredelijke aanpassing van de huurprijs
  • Beëindiging van de huurovereenkomst

Onder het huurrecht vallen nog diverse andere thema’s. Doordat deze geschillen vaak erg complex zijn, kan een advocaat huurrecht u hierbij helpen. Driehoek Advocaten heeft veel ervaring in dit rechtsgebied. Heeft u hulp nodig? Dan kunt u contact met ons opnemen en een afspraak met ons maken en nemen wij graag de mogelijkheden met u door. Onze advocaten staan u graag bij.

Driehoek Advocaten, uw huurrecht advocaat voor diverse geschillen

Vanwege de grote hoeveelheid ondernemers die Driehoek Advocaten bedient, hebben wij veel ervaring in het oplossen van geschillen met betrekking tot huur van bedrijfsruimte. Wij zijn ons ervan bewust hoe belangrijk een bedrijfsruimte is voor de ondernemer. Anderzijds weten wij hoe een verhuurder in zijn maag kan zitten met een huurder die hem dwars zit en geld kost. Onze advocaat huurrecht staat de verhuurder en huurder even graag bij. Daarnaast kan Driehoek Advocaten u ook op andere rechtsgebieden ondersteunen. Wij kunnen u onder andere bijstaan met ondernemingsrecht, contractenrecht en arbeidsrecht. Ongeacht het geschil of rechtsgebied, u kunt contact opnemen met Driehoek Advocaten. Door middel van een verkennend gesprek kan er besproken worden of er geholpen kan worden. Driehoek Advocaten helpt u graag!

Advocaten met dit specialisme

Jan Paalman

Jan Paalman

Advocaat | Almelo