Erfrecht

Het overlijden van een naaste, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Opeens is het erfrecht voor u van toepassing. Ontstaat er bij de verdeling van de erfenis onenigheid, dan biedt een goede erfrecht advocaat uitkomst. De advocaat erfrecht is in staat om op te treden in alle mogelijke conflicten die ontstaan rondom vererving of nalatenschap. Doordat de erfrecht advocaat op de hoogte is van alle regels en procedures die gevolgd moeten worden, kan hij of zij u begeleiden tijdens dit moeilijke proces. Zoekt u een advocaat erfrecht in Nederland? Driehoek Advocaten kan u daarbij helpen. Onze advocaten zijn gespecialiseerd en hebben kennis van zaken. Hierdoor kunnen zij de juiste hulp bieden die u nodig hebt. Neem contact op en maak een afspraak met onze erfrecht advocaat voor uw vererving of nalatenschap.

Erfrecht advocaat Nederland

Geschillen op het gebied van erfrecht in Nederland hebben meestal te maken met de afwikkeling van een nalatenschap of vererving. Bijvoorbeeld indien één van de erfgenamen niet wil meewerken aan verdeling van de boedel. Of omdat de executeur niet eerlijk te werk lijkt te gaan bij de boedelverdeling en zichzelf lijkt te verrijken. Deze en andere zaken spelen zich af op het gebied van het nieuwe erfrecht in Nederland (in werking sinds 1 januari 2003), dat de overgang regelt van goederen en schulden van degene die overlijdt (de erflater) aan de erfgenamen. Voor deze geschillen kunt u een erfrecht advocaat inschakelen. Dankzij de erfrecht specialist worden rechtszaken over bijvoorbeeld verdeling van een erfenis, berekening van een kindsdeel en diverse andere geschillen opgelost.

Erfrecht advocaat: erfenis verdeling met of zonder testament

Hoe zit het met de aanspraak op een nalatenschap? Hoe gaat een erfenis verdeling zonder testament? En bij een erfenis verdeling met testament, is het betreffende testament wel geldig? Wat als er geen testament is, wat gebeurt er dan? Hoe kunt u voorkomen dat u opgescheept wordt met een erfenis waar u helemaal niet op zit te wachten, bijvoorbeeld omdat er (hypotheek)schulden zijn? Voor deze en andere vragen neemt u contact op met Driehoek Advocaten. Een erfrecht advocaat kan u helpen bij de afwikkeling van nalatenschap, maar ook bij de erfenis verdeling met of zonder testament. Dankzij een erfrecht advocaat kan een geschil worden opgelost, voordat dit (verder) escaleert.

Erfrecht specialist en diverse andere specialisaties

Driehoek Advocaten is niet alleen een erfrecht specialist. Onze advocaten hebben ieder een eigen specialisatie, waardoor wij u kunnen ondersteunen in andere rechtsgebieden. Naast het erfrecht kunnen wij u onder andere ondersteunen bij het familierecht, burenrecht en contractenrecht. Wilt u graag meer weten over de rechtsgebieden waar wij u kunnen ondersteunen? Lees dan de betreffende pagina’s op onze website of neem contact met ons op. Bent u benieuwd naar alle rechtsgebieden waar wij u kunnen ondersteunen? Bekijk dan onze diensten pagina voor het volledige overzicht. Ongeacht het rechtsgebied, Driehoek Advocaten staat u graag bij. Onze advocaten hebben allemaal een eigen specialisatie waardoor u altijd passende begeleiding en advies op maat krijgt. Neem daarom contact met ons op en maak een afspraak wanneer u een advocaat nodig hebt!

Advocaten met dit specialisme

Gera van Lent

Gera van Lent

Advocaat | Almelo