Erfrecht

Het overlijden van een naaste, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Opeens is het erfrecht voor u van toepassing. Ontstaat er bij de verdeling van de erfenis onenigheid, dan biedt een goede advocaat uitkomst.

Geschillen op het gebied van erfrecht hebben meestal te maken met de afwikkeling van een nalatenschap. Bijvoorbeeld indien één van de erfgenamen niet wil meewerken aan verdeling van de boedel. Of omdat de executeur niet eerlijk te werk lijkt te gaan bij de boedelverdeling en zichzelf lijkt te verrijken. Deze en andere zaken spelen zich af op het gebied van het nieuwe erfrecht (in werking sinds 1 januari 2003)  dat de overgang regelt van goederen en schulden van degene die overlijdt (de erflater) aan de erfgenamen.

Hoe zit het met de aanspraak op een nalatenschap? Is het testament wel geldig en als er geen testament is, wat gebeurt er dan? Hoe kunt u voorkomen dat u opgescheept wordt met een erfenis waar u helemaal niet op zit te wachten, bijvoorbeeld omdat er (hypotheek)schulden zijn? Voor deze en andere vragen neemt u contact op met Driehoek Advocaten.

Advocaten met dit specialisme

Gera van Lent

Gera van Lent

Advocaat | Almelo