Scheidingsadvocaat: een echtscheiding aanvragen

Wilt u een echtscheiding aanvragen en wilt u juridisch advies ontvangen tijdens de echtscheiding? Dan kunt u contact opnemen met de scheidingsadvocaat van Driehoek Advocaten. Onze echtscheidingsadvocaat is gevestigd in Zwolle of Almelo en kan u in een brede regio bijstaan bij uw echtscheiding. Wanneer er sprake is van een scheiding, dan gaat dit vaak gepaard met vele ingrijpende gevolgen en veel emoties. Daarom kan deze periode een hectische tijd zijn. Dan kan een goede echtscheidingsadvocaat u de helpende hand bieden. De advocaat echtscheiding kijkt en denkt met u mee tijdens het proces en voorziet u van passende advies op maat. Heeft u baat bij een scheidingsadvocaat in Zwolle of Almelo? Dan kunt u contact opnemen met de scheidingsadvocaat van Driehoek Advocaten. Onze advocaat is breed gespecialiseerd en kan u helpen bij deze moeilijke periode!

Advocaat scheiding: verschillende vormen van echtscheiding

Wanneer u wilt scheiden van uw (ex)partner, dan kan onze advocaat scheiding daarbij helpen. Echter kan een echtscheiding in verschillende vormen aantreden, daarom is het goed om eerst de vorm van de scheiding te bepalen. Want een scheiding komt bijvoorbeeld voor in de vormen:

 • Echtscheiding in gemeenschappelijk verzoek. Beide partijen zijn het met elkaar eens en stemmen in met een echtscheiding. Door een goede samenwerking tussen u, uw (ex)partner en uw advocaat kan er snel een scheiding tot stand worden gebracht.
 • Echtscheiding bij eenzijdig verzoek. Is er geen overeenstemming met de andere partij over een echtscheiding? Dan kunt u een scheiding aanvragen, maar dan dient u een eenzijdig verzoek tot echtscheiding in te dienen.
 • Scheiden van tafel en bed. Willen u en uw partner uit elkaar, maar daarbij de huwelijksvoorwaarden nog niet ontbinden? Dan kunt u een verzoek indienen voor het scheiden van tafel en bed. Voor de wet bent u nog getrouwd, maar wel officieel uit elkaar.

Wilt u een scheiding aanvragen met een scheidingsadvocaat? Dan moet u allereerst uw (ex)partner hiervan op de hoogte brengen en zal het gehele proces daadwerkelijk gaan beginnen. De advocaat echtscheiding van Driehoek Advocaten zal u bijstaan en u tijdens het gehele proces voorzien van de gewenste adviezen op maat. Daarbij staan uw wensen en eisen natuurlijk vooraan en proberen wij deze zo goed mogelijk te verdedigen met dit proces.

Boedelscheiding na echtscheiding

Als er een scheiding plaatsvindt, dan is er vrijwel altijd sprake van een boedelscheiding. Daarbij is het belangrijk om te bepalen onder wat voor voorwaarden u en uw (ex)partner getrouwd / bij elkaar waren. Was u getrouwd in gemeenschap van goederen, had u een geregistreerd partnerschap, zijn er huwelijkse voorwaarden ondertekend of was er sprake van een samenlevingscontract? Aan de hand daarvan kan bepaald worden wat er onder de boedelscheiding na echtscheiding wordt verdeeld. Verder zijn er soms onduidelijkheden wat er wel en niet onder een boedelscheiding valt. Wij zullen dit kort voor u uitlichten. De volgende zaken van wel onder de boedelscheiding na echtscheiding:

 • De woning inclusief inboedel en andere bezittingen (eventueel ook bedrijven)
 • Geld (contanten en op rekeningen)
 • Verzekeringen
 • Pensioensregelingen
 • Schulden

Echter zijn er ook enkele uitsluitsels. De volgende punten vallen niet onder een boedelscheiding na een echtscheiding:

 • Verknochte goederen en schulden (bijvoorbeeld sieraden en verzamelingen waar één iemand veel waarde aan hecht)
 • Bepaalde uitkeringen (bijvoorbeeld een letselschade uitkering)
 • Schenkingen en erfenissen (bezittingen die verkregen zijn uit schenkingen en testamenten)

Echtscheidingsadvocaat in Zwolle of Almelo

Wilt u meer weten wat er bij een echtscheiding komt kijken? Of wilt u graag een verzoek indienen tot een scheiding? Dan kunt u contact opnemen met Driehoek Advocaten. Onze echtscheidingsadvocaat zal u bijstaan in deze moeilijke en hectische periode. Onze echtscheidingsadvocaat kan u onder andere bijstaan in Zwolle of Almelo. Ook kunnen wij u helpen bij andere thema’s die vallen onder het familierecht. Denk bijvoorbeeld aan alimentatie, ouderlijk gezag, naamswijziging en diverse andere onderwerpen. Wilt u graag eens met ons in gesprek gaan om de diverse mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Dan zullen onze advocaten u voorzien van passende adviezen en u helpen bij het maken van de keuze.

Advocaten met dit specialisme

Jan Paalman

Jan Paalman

Advocaat | Almelo

Gera van Lent

Gera van Lent

Advocaat | Almelo