Nulurencontract

Jan 28, 2020

Heeft u een nulurencontract en wordt u gedurende 3 maanden regelmatig opgeroepen door uw werkgever, dan kunt u daarna als u niet meer opgeroepen wordt, meestal aanspraak maken op uitbetaling van een vast aantal uren.

Dit aantal wordt gebaseerd op het gemiddelde aantal gewerkte uren in die afgelopen 3 maanden. Dit is anders als de werkgever kan aantonen dat er de afgelopen 3 maanden sprake was van een incidentele piek.

Het niet meer oproepen van een oproepkracht voordat de einddatum van het oproepcontract is verstreken, leidt niet tot het einde van de oproepovereenkomst. Vaak roepen werkgevers als een oproepkracht niet meer bevalt, deze niet meer op. Dit is niet zonder risico, omdat de oproepkracht kan vorderen dat 1) hij weer aan het werk kan voor het gemiddelde aantal uren dat hij werkte voordat hij niet meer opgeroepen werd of dat 2) de oproepkracht de werkgever aanspreekt tot doorbetaling van loon.

Houdt een werkgever zich niet aan de regels voor een oproepovereenkomst, dan kan haar dit veel geld kosten.

 

Deel dit bericht

Maaike Doornbos
Maaike Doornbos

Advocaat

Maaike Doornbos is een geboren advocaat, gedreven en enthousiast.

Het huurrecht, contractenrecht en arbeidsrecht zijn de belangrijkste rechtsgebieden van haar praktijk. Voor het opstellen of beëindigen van overeenkomsten, het geven van advies, bijstand in procedures bij rechtbank, gerechtshof en raad van arbitrage of het verkrijgen van een second opinion kunt u bij haar terecht. Zij treedt op voor bedrijven en particulieren.

Maaike heeft de specialisatieopleiding huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten gevolgd en  is lid van deze vereniging.

Het procederen en in het bijzonder de mondelinge behandelingen bij rechtbank en gerechtshof vindt Maaike het leukste onderdeel van haar beroep.